Lejonet och lammet
Publicerat den

Kändisskap på SSO har återigen blivit ett hett ämne. Och angående vad kändisskap är kan man citera Myra Riverfall:
"Kändisskap, vad är det..? Finns det kändisar i SSO? 
Svar: Klart det gör. 
Vi har ett stort community och i varje community finns det framträdande personer, folk med status och så vidare. Vårat community är inte enormt, men det finns gott om plats för kändisar. 
Man ska inte förblinda sig på antalet människor som känner till personen, antalet beundrare eller dyligt utan först och främst se hur stort communityt är. Först då kan man bedöma mer rättvist om en person faktiskt är känd eller inte. 
Består ett community av 100 människor är det ganska rimligt att säga att om 50 människor känner till personen (50%) och låt säga 15 människor (15%) mer eller mindre beundrar denna människa, är personen känd inom communityt. 
Men om communityt består av 1 000 000 människor, så kan en person med 15 st beundrare och 50 personer som känner igen personen knappast räknas som känd. 
Det är därför irrationellt att jobba i antal, utan istället skala."
 
Vi utgår ifrån att, ja, det finns kändisar på SSO, och dessa är kända mest tackvare sina bloggar. Jag har under dagen tagit kontakt med en del starstable Kändisar och bett dem svara på några frågor, men jag har även pratat med deras fans och ställt ungefär samma frågor till dem. Meningen med detta inlägg är att ställa de båda parterna mot varandra och öka förståelsen. 
Det intressanta är att kändisarna oftast anses vara avvisande sina fans emot, men efter att ha pratat med ett flertal av dessa underbara människor får man en annan bild. Men stämmer den? 
Frågorna dem fick svara på var följande:
-Vad tycker du om dina Fans?
-Hur tror du att du uppfattas av dina fans?
-Vad tycker du om att du anses vara känd?
-Har du någon önskan till dina fans, som kanske skulle kunna förbättra relationen er emellan?
 
Såhär svarade Anna Waterdawn:
Det hela är ju förståeligt. Självklart är det så att alla blir glada av att få posetiv respons och beröm, eller som Lucy Westlake säger "Jag tycker om mina fans väldigt mycket, utan dem hade det varit väldigt tråkigt att blogga osv när man inte får någon respons" .
 Och det är ju sant. Så fansen är bloggarnas drivkraft, och det är så det funkar i riktiga livet också. Varför kämpa hårt och göra musik eller dylikt när man inte får någon respons? Det är dock många som glömmer bort detta faktum. Att vara ett fan föraktas av många, men utan fansen skulle inte kändisskapen existera. Men vill man ha kändisskap då? Jag tror att det är bra. Många behöver en förebild, någon att se upp till. Dock kan man undra om det bör finnas på ett spel? 
 
Men nu är det så att vi har kändisskap här och det är det vi ska fokusera på. Alla bloggare som svarat på min undersökning hittils säger samma sak: Att de älskar sina fans. Varifrån kommer då historierna om dryga bloggerskor som ogillar sina fans? Kanske är dem bara påhittade för att få någon att se dålig ut, eller så är dem sanna. Om dem är sanna, vad är då anledningen? Förmodligen hade bloggaren en dålig dag, för precis som Lucy Westlake säger "Det kan dock vara lite jobbigt om man haft en tuff dag och direkt när man kommer in på SSO blir man överfallen av en massa fans som vill ha svar på sina frågor. Då vill man helst gå och gömma sig i det mörkaste hörnet av sitt hemstall". Man får inte glömma att vi alla bara är människor. Bara för att man har en stor blogg är man ingen superhjälte. Det måste accepteras. 
 
Vad anser då SSO kändisarna om att dem betraktas som kändisar?
Vissa väljer att vifta bort frågan, andra tycker att den är jobbig att svar på och ytterligare några fler svarar glatt med "Ja, jag vet att jag anses vara känd, och jag är okej med det. Frågan är om alla andra är okej med att jag är känd?" Och oh ja, denna person, som förövrigt valt att vara anonym, vet inte hur rätt den har. Även om man själv accepterat att man är känd kommer avundsjukan alltid att finnas kvar och den kan göra hela kändisgrejen jättejobbig. 
 
Men vad tycker fansen då? Eller, vi kanske ska säga, vad tycker de andra spelarna?
En del säger "Jag ser liksom ingen på SSO som en kändis", men går det ihop med det faktum att de flesta spelarna läser några av dem större bloggarna och faktiskt ser upp till, och lyssnar på dem bakom bloggen? Inte riktigt. Det går heller inte ihop med att en del klubbar har väntelistor, bara för att en kändis äger dem, medan andra klubbar, minst lika bra, inte har det.
Ett av de mest fantastiska, men samtidigt mest skrämmande ögonblicken i Starstable Kändisskap jag upplevt var under Amanda och Kim's bloggläsarträff i höstas. Så himla mycket folk, och alla var där för att få träffa sina idoler. Alla var jättesnälla, även om några stycken var lite pushiga men Amanda och Kim tog det med en nypa salt. Men där fanns verkligen en kommunikation fans och idoler emellan. Ingen var överlägsen. Det var underbart.
Dock finns det även kändisar av det lite sämre salget, så väl IRL som på SSO. Kändisar som utnyttjar sin position, som snäser åt sina fans eller ignorerar dem. 
 
Det här med ignoransen kan man dock ifrågasätta och det kommer vi till nu. Du som är ett fan, du vet hur det känns att äntligen ha vågat sig att gå fram och prata med din idol som står där framme under trädet. Du har samlat mod och skrivit. Och du hoppas, hoppas, hoppas att din idol inte ska tycka att du är dum. Du vill ju att den ska veta att du är en vanlig person som bara vill umgås. Du väntar. Och väntar. Och plötsligt försvinner ditt mod, du blir osäker. En del väljer att skrika ut sin frustration med Caps Lock, andra går därifrån, ledsna. Men varför blir vissa fans ignorerade? Enligt dem kändisar jag pratat med är det av en simpel anledning:
Dem har inte alltid tid. Som sagt är dem inga superhjältar. Anna Waterdawn säger:
Och även Evelina Westson och Lucy Westlake har sagt liknande. 
Det är påfrestande att hela tiden vara till lags och svara, likadant som det är påfrestande att om och om igen försöka påkalla någons uppmärksamhet. Så här har vi komplikationen. Kommunikationen funkar inte riktigt som den ska. Vad kan man göra nu då?
Det är här vi kommer till ömsesidig respekt och förutfattade meningar. Om du inte får ett svar beror det inte på att du inte är omtyckt. Och om du inte får din vänförfrågan accepterad beror det inte på att du inte är omtyckt. You get the point. Samma sak gäller den andra parten. Får du en vänförfrågan och du vill slippa komplikationer, förklara då varför du inte accepterar den. Om det är för att du bara har folk du känner på listan är det upp till alla inblandade att acceptera, och inte fortsätta tjata. 
Ordet alla bör ha med sig nu är: Respekt. Respekt och tolerans från båda sidor och alla är glada och kan äta sockervadd. 
 
Nu blev det mycket text, men det är ett viktigt ämne.
Tack till er som deltagit i undersökningen, kunde inte få med era romaner ( ;) ), men plockade ut det bästa, och tack till er som visar respekt. Fortsätt med det!
 
 Osten

Fantastiskt skrivet <3URL: http://Jennyandsilvertear.blogspot.se


Esme Silverforce

Jag tycker det var en väldigt rolig idé av dig att göra en undersökning av saken, men då jag ser namnen på spelarna här ovan undrar jag lite om du har frågat rätt folk, om du nu är ute efter de som beter sig respektlöst. Finns det spelare som är dryga och överlägsna? Ja. Är de allmänt avgudade även fast de beter sig som as? Ja. Erkänner de att de beter sig som as? Har hänt, ja, och de verkar inte visa någon ånger.
Det problematiska jag ser i en sådan här undersökning är att även om en spelare i den vill vara anonym så vet ju du som författare vem denne är. Vill någon se illa ut i ett sådant här reportage, även om bara författaren känner till den riktiga identiteten? Antagligen inte.

Väldigt bra skrivet i övrigt, ett ovanligt inlägg som var kul att läsa ^^

Svar: Jag jar frågat ett flertal ön de som svarade, bl.a några som jag uppfattar som kändistyp 2, dock har de valt att ignorera mig. Ironiskt värre
Claudia WinternightURL: http://Http://monokerus.se


Myra R

Jätteroligt att du gjorde en undersökning!
Fint skrivet också! :)
Sedan kan jag garantera dig att "Kändis 2" jag pratade om i mitt inlägg faktiskt existerar, som Esme sa. Jag har upprepande gånger läst liknande konversationer som jag gav exempel på. Så nej, de är inte påhittade. Jag vet redan sedan innan att de du intervjuat inte är någon av dem. Det är nämligen inte så många som passar in på Kändis 2. Vilket kan ses som ett positivt faktum. Det gör det ju inte mindre kul för dem som blir bemötta som skadedjur när de går fram till personen.

Svar: Precis. Och de som jag personligen tycker är "Typ 2" som jag även kontaktade valde ironiskt nog att ignorera mig :/
Claudia WinternightURL: http://Mriverfall.blogg.se


Esmeralda Silverforce

Åh, att du faktiskt har tillfrågat folk ur typ 2 förstod jag inte ur ditt inlägg, nu vet jag! Känns lite klarare då, och att de har valt att inte svara alls är väl bara ytterligare en bekräftelse på att typ 2 existerar - vilket är trist, förstås.

Svar: Exakt. Jag ska dock kolla nu de svarat (De har haft ca 25 h på sig) och så kanske det dyker upp en del 2 ;)
Claudia WinternightURL: http://monokerus.se/

NAMN (Anonyma Kommentarer undanbedes)
 

E-post (bara jag som ser)


Blogg

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo