Svar på tal
Publicerat den

Har redan svarat på detta inlägg men vill ändå förtydliga mig då jag faktiskt satt och tittade på en akdemisk dressyrlektion när jag svarade på kommentaren och mitt svar inte har den bästa kvalitén som ni kanske ser nedan ;)
 
 
Jag är en NH nörd. Det är ingen hemlighet. Naturlig Hästhantering är mitt kall. Men begreppet naturlig hästhantering kan defineras på många olika sätt. Det är det som är så fantastiskt, det finns inga strikta regler, man gör det som passar en själv och ens häst och man har en underbar kommunikation. Jag har aldrig gillat tanken på skarp dressyr och även ridskoleläran har jag mina åsikter kring. Nu ska ni som sysslar med sådant inte ta åt er allt för mycket, för en ensam människa kan inte göra så mycket åt hur det ser ut på många håll inom ridbranchen, tyvärr. Eftersom jag är NH fantast har jag fått stå ut med många blickar. Har även blivit utfryst och utskälld på ridskolor p.g.a att jag inte tillät att en häst gick på mig och backade den samt att jag hade "fel" kläder och inte red på ridskolesättet, så därifrån kommer ju mycket av mitt ogillande ridskolor emot. Jag vill dessutom ha en möjlighet att markarbeta hästen innan jag sitter upp på den för att kunna känna igenom den och visa vem som är ledaren. Det fick jag inte göra på ridskolan.
 
Men all dressyr är inte dålig. Tvärtom finns det dressyr som stärker häst och ryttare otroligt mycket, och den har jag haft privilegiet att uppleva under denna vecka. Den där samklangen mellan häst och ryttare, när allt faller på plats, kan nästan beskrivas som magisk. Och en sak är säker: Jag om någon, ser inte med avsmak på något ridsätt då jag själv varit med om nedtryckningar och jag vägrar låta någon känna så. Så länge man försöker är man en hjälte i mina ögon.
Vi kan säga så här:
Jag har absolut inget mot dressyr. Det jag har något emot är ryck och slit och bank och tyvärr rids mycket dressyr på det sättet. 
 
Hoppas att jag klargjorde min åsikt lite tydligare "..." . 
Jag tackar och bockar så mycket för din åsikt och kommentar
 
 Susan Moonstar

Hade ingen aning om att du gillade AR och NH, vad kul! :) Är väldigt intresserad av AR själv men har svårt att hitta någonstans jag kan lära mig det på då jag inte har en egen häst. På alla kurser jag inte ligger 10 mil bort måste man ha egen häst och ta med vilket är lite tråkigt och jag tror inte jag är mogen för att skaffa medryttarhäst eller foderhäst än...
Men har du testat/rider AR eller håller på med NH? Hade vart intressant och veta.

Svar: Jag rider enbart akademiskt, då det funkar bäst för mig och min häst och jag har jobbat med NH i ca 6 år nu :) Det Går att lära sig grunderna i NH utan häst, även fast det är roligare att prova MED häst, men du kan ju titta runt lite på nätet etc, och sedan lär du ju bli mogen nog för en egen häst :D
Lycka till!
Claudia WinternightURL:

NAMN (Anonyma Kommentarer undanbedes)
 

E-post (bara jag som ser)


Blogg

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo