Svar på tal
Publicerat den

Angående videos som denna:
 
Jag vet att många av oss som håller på med hästar gillar dessa videos. Jag vet att många hästmänniskor blir utsatta för kränkningar och jag vet att det kanske satsas mer på Fotbollsarenor än ridhus, men är det verkligen nödvändigt att göra videos som dessa?
När jag ser sådana här videos får jag uppfattningen att man egentligen inte gillar att rida. Det är bara hårt, man ramlar av, man gör sig illa, hästen vägrar etc etc. Det finns helt enkelt inga ljuspunkter i att rida. Eller? 
Om man nu gör en video för att belysa hästsporten kan man väl visa varför man fortsätter kämpa? För, om jag som en av de personer som tycker att "ridning är för mesar" så skulle denna video inte inspirera mig till att tänka om. 
I fotbollen strävar man efter att lyckas göra det där perfekta målet, konståkaren vill lyckas göra en så vacker piruett som möjligt och skidhopparen vill flyga så långt som möjligt, men vad strävar hästfolket efter?
 
Och, är det verkligen nödvändigt att ständigt försvara sin sport? Jag tycker att, sålänge man själv älskar det man håller på med borde inget annat spela roll. Är det inte nog att du och de personer som delar ditt intresse vet att ridning var det mest "manliga" man kunde göra för 300 år sedan, eller att det där perfekta ögonblicket av samspel och gemensam strävan häst och ryttare är värd alla avramlingar och väger upp vartenda fotbollsmål? För jag tror att man inte kan tvinga någon att gilla något. 
Det är inte nödvändigt att ständigt behöva vara upp till bevis för att försvara något, för de människor som vill lyssna kommer att lyssna till annat än avramlingsbilder :)
 
 Visa kärlek istället: